Peuter­opvang

Peuters zijn leergierig en nieuwsgierig. Met onze peuteropvang stimuleren we dat volop. We helpen uw kind belangrijke vaardigheden te ontwikkelen die hij of zij straks in de kleuterklas nodig heeft. Denk aan woordenschat en tellen, maar ook aan sociale, emotionele en motorische vaardigheden. We werken nauw samen met basisscholen en stellen ons peuterprogramma daar goed op af.

Vraag een rondleiding aan

Leren vanuit interesse

Wij geloven dat leren het beste gaat vanuit de interesse van het kind zelf. En wanneer het verweven is in de alledaagse dingen. We gaan dus niet met de kinderen zitten voor een ‘rekenles’, maar tellen bijvoorbeeld wel de jassen en schoenen als we naar buiten gaan. Zo gaat leren vanzelf en heel natuurlijk, als onderdeel van het dagritme. Uw kind leert op zijn of haar eigen tempo; hij of zij zal oppikken waar het aan toe is.

Animatie Gieter
Kleinschalige opvang
Vaste medewerkers
Ouder contact app
Meer dan 160 m2 binnenruimte
Sfeervolle huiselijke inrichting
Ruime groene buitenruimte
Gevarieerd activiteitenaanbod
Openingstijden: 07.00 – 18.00
Laag uurtarief
Ruime parkeergelegenheid
Jongen met schildersezel

Talenten ontdekken

Spelenderwijs leren, daar is De Kleine Kunst volledig op ingericht. We hebben uitdagend speelgoed voor iedere leeftijd. Daarnaast bieden we onze peuters elke dag leuke activiteiten aan. Samen verven, zingen of op ontdekkingsreis in de tuin; er is van alles te beleven op het gebied van muziek, natuur, kunst en beweging. Zo kan ieder kind zijn of haar talent ontdekken en laten groeien.

Peuterspeelzaal = peuteropvang

Sinds 2018 bestaat de term peuterspeelzaal officieel niet meer. Maar inhoudelijk bieden wij precies hetzelfde aan: een goede voorbereiding op de basisschool voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Ook wanneer u eigenlijk geen opvang nodig hebt, is uw kind toch van harte welkom om zich voor te bereiden op de basisschool via onze peuteropvang. Op de locatie Witharen en Lemelerveld binnen we de dit nog in de vorm van twee ochtenden in de week aan zoals het ook op de peuterspeelzaal gebruikelijk was. Voor ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag zijn hier via de gemeente speciale regelingen voor. De Kleine Kunst helpt u hier graag bij.

Locaties voor peuter­opvang

De Kleine Kunst biedt peuteropvang aan op vier locaties: onze vestiging aan de Van Reeuwijkstraat, in Kindcentrum Kindplein West, op onze locatie in Witharen en onze locatie in Lemelerveld

Jongen met bladeren