Elk kind een kunste­naar

Bij De Kleine Kunst geloven we dat kinderen kunstenaars zijn. En daarmee bedoelen we niet alleen kunstenaars als het gaat om schilderen, verven of muziek maken. Maar kunstenaars in álle aspecten. Kinderen leren zomaar even een taal, of soms zelfs twee. In relatief korte tijd leren ze lopen, praten en talloze sociale vaardigheden. Kinderen bekijken de wereld met een open blik en vanuit zoveel verschillende invalshoeken. Dat is echt een Kunst!

Vraag een rondleiding aan

De kunst

Die nieuwsgierigheid, leergierigheid en creativiteit in de kinderjaren vinden wij bij De Kleine Kunst elke dag weer prachtig om te zien. Wat ons betreft is het de kunst voor ieder mens om dat vast te houden. En we zien het als een kunst voor onszelf om onze programma’s en activiteiten erop aan te sluiten. Zodat uw kind alle ruimte krijgt om de kunstenaar in haar- of hemzelf maximaal te ontwikkelen.

Jongen die bellen blaast

Passie voor kinderen

Bij de Kleine Kunst hebben we een grote passie voor kinderen. Hun puurheid raakt ons elke dag. We genieten ervan met kinderen op te trekken; het maakt ons vrolijk en geeft ons energie. Dat we daarmee ook u als ouders ontzorgen is daarbovenop een grote bonus. Uw kind is in handen van bevlogen, kundige en betrouwbare pedagogisch medewerkers die hun werk met liefde doen. Zo gaat u met een gerust hart naar uw werk.

Communicatie met ouders

We vinden het belangrijk u als ouder mee te nemen in wat uw kind bij De Kleine Kunst meemaakt. In onze app ontvangt u gedurende de dag foto’s en een verslagje; zo beleeft u de dag op afstand mee. Vanzelfsprekend is er aan het begin en eind van de dag ruimte voor een warme overdracht. Wanneer u op een rustiger moment ergens over door wilt praten, plannen we dit graag met u in. Ook organiseren we regelmatig ouderavonden.

Gezond eten en bewegen

Bij De Kleine Kunst eten we bewust gezond. Verschillende van onze leidsters hebben de cursus ‘Gezonde Start’ gevolgd en kijken samen kritisch naar het voedingsaanbod. Zo drinken we water bij het fruit en kiezen we voor gezonde traktaties. Ook bewegen vinden we belangrijk; we bieden activiteiten aan waarbij de kinderen lekker in de benen zijn en gaan elke dag met hen naar buiten.