ONS TEAM

Het team van de Kleine Kunst, bestaat uit 12 gedreven en enthousiaste medewerkers, die hun werk met veel plezier doen en dat ook uitstralen. Er is een grote diversiteit binnen het team: van jong tot oud, van MBO tot HBO, van veel ervaring op de werkvloer naar een starter. Dit maakt dat de Kleine kunst een veelzijdig team heeft waar collega’s van elkaar leren en elkaar helpen. Er is ruimte voor pedagogisch medewerkers om zich te ontwikkelen door het aan de slag te gaan met extra taken en projecten.

Assistent Leidinggevende

Hallo allemaal,

Mijn naam is Lianne Mensink, 27 jaar en ik ben woonachtig in Dedemsvaart. In mijn vrije tijd ben ik graag actief en ook sportief bezig.  Door bijvoorbeeld avontuurlijke en/of verre reizen te maken.  Daarnaast kan ik veel energie kwijt in hardlopen. Ook  vind ik het leuk om met interieur en styling bezig te zijn.

In 2010 heb ik mijn diploma Sociaal Pedagogisch Werker Niveau 3 behaald en vervolgens in 2011 mijn diploma Sociaal Agogisch Werker Niveau 4. Tijdens en na deze opleidingen heb ik veel ervaring opgedaan bij verschillende kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Sinds maart 2018 pas ik mijn vaardigheden en kennis met veel plezier toe bij De Kleine Kunst in Ommen. Een dagverblijf met een warme en huiselijke sfeer, waar persoonlijk contact centraal staat.

Met veel passie en gedrevenheid hoop ik een steentje bij te kunnen dragen in de ontwikkeling van uw kind. Door aandacht en het aanbieden van leerzame activiteiten zowel binnen als buiten, hoop ik een fijne omgeving te creëren waarin uw kind zich optimaal kan ontwikkelen en zich thuis voelt. Ik hoop een goede bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling die bij uw kind past en waarin u en uw kind zich gehoord en begrepen voelen. Elke dag in de kinderopvang is weer anders en dat maakt het werken zo leuk en uitdagend. Daarbij vind ik het leuk om de activiteiten aan te passen op de behoeftes en interesse van het kind.

Ik hoop op een fijne tijd samen met u en uw kind bij De Kleine Kunst!

Groetjes Lianne

Pedagogisch Medewerker

Mijn naam is Maureen Veneberg. Ik ben 21 jaar oud en ik woon in Dedemsvaart. Sinds juli 2018 ben ik werkzaam bij De Kleine Kunst en ik ervaar ontzettend veel plezier in het werken met kinderen. In de afgelopen jaren heb ik vele verschillende facetten van het werken met kinderen mogen ervaren. Zo ben ik clubleidster geweest, heb ik een aantal seizoenen gewerkt in het animatieteam van een camping en ik ben drie jaren actief geweest in het onderwijs. Door deze ervaringen ben ik erachter gekomen wat ik écht wil: werken met kinderen op een spontane manier, waarin ik mijn enthousiasme en creativiteit kwijt kan. De Kleine Kunst sluit daarom naadloos aan bij mijn passie voor kinderen. 

Het mooie aan het werken bij De Kleine Kunst is voor mij dat ik kinderen zie ontwikkelen in hun eigen tempo. Ook de open communicatie met ouders/verzorgers en de prettige werksfeer dragen bij aan het plezier dat ik heb in mijn werk. Dit plezier en enthousiasme dat ik heb in mijn werk breng ik over op de kinderen. Mijn kwaliteiten zitten hoofdzakelijk in het op interpersoonlijke wijze communiceren met kinderen en het bedenken van leuke, inspirerende, enthousiasmerende en leerzame activiteiten, die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Dit kan een knutselactiviteit zijn, een motorische activiteit of een spel.  

Hopelijk heeft u een goed beeld gekregen van wie ik ben als persoon en als begeleidster bij De Kleine Kunst.

Graag tot ziens!

Groetjes Maureen

Vrijwilliger

Hier wordt binnenkort een introductie tekst van Alie geplaatst

Pedagogisch Medewerker

Mijn naam is Tabitha Overweg-Eilander.
Samen met mijn man Johan en 2 kinderen (Jasmijn 2015, Daniël 2017) woon ik in Ommen.
Mijn hobby’s zijn; taarten en cupcakes bakken, lezen en amateur toneel spelen. (vorie-vana).

Van jongs af aan vond ik werken met kinderen al geweldig. Eerst had ik de ambitie om kinderverpleegkundige te worden, vandaar mijn opleiding verpleegkundige niveau 4. Na enkele jaren in het ziekenhuis op de traumatologie/geriatrie gewerkt te hebben toch een andere richting gekozen en ben gaan werken als gastouder. Dit vond ik erg leuk om te doen maar ik miste uiteindelijk het hebben van collega’s/team. Dat gemis is compleet opgevuld met het ‘kleine kunst team,’ waar ik mij zeer op mijn plek voel.  

Wat mij zo aanspreekt in het werken met kinderen is dat ze elk verschillend en op hun eigen manier naar mensen en dingen kijken, waardoor leuke en humoristische situaties kunnen ontstaan en creatieve uitspattingen. Een gezellige sfeer en samen bezig zijn past bij mij. Het observeren van ontwikkelingen, samen er op uit, ontdekken, spelen, al deze dingen maken het werk leuk en uitdagend!

Pedagogisch Medewerker

Hoi, mijn naam is Sieske.
Nadat ik de opleiding Sociaal Cultureel Werk en de Dansacademie heb behaald, ben ik aan het werk gegaan als pedagogisch mederwerker en dansdocent. Naast het werken is reizen een grote hobby van mij en heb dan ook veel van de wereld mogen zien. Ik ben nu een aantaal jaar aan het werk binnen de kinderopvang, de buitenschoolse opvang en geef ik diverse soorten dansles.

Het werken met kinderen is voor mij echt een passie omdat kinderen mij elke dag opnieuw inspireren. Geen enkel dag is het zelfde op de Kleine Kunst en vind het bijzonder om te zien hoe de kinderen zich bij ons ontwikklen. Ik vind het dan ook erg leuk om activiteiten te bedenken die past bij de belevingswereld van de kinderen, zoals: buitenactiviteiten, knutselen, liedjes zingen en dansen.

Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat een kind zich thuis en veilig voelt en ik hoop dat ik hen die veiligheid kan bieden. Tot snel!

Groetjes Sieske

Pedagogisch Medewerker

Mijn naam is Sandra van Dieren, woon samen met mijn man en onze 2 jongens hier in Ommen. Van kinds af aan was het voor mij al duidelijk dat ik later met kinderen wilde gaan werken. Ruim 10 jaar werk ik met veel plezier in de kinderopvang, geen enkele dag is hetzelfde!

Ik vind het heerlijk om buiten te zijn, er lekker op uit te gaan of samen creatief bezig te zijn. Ieder kind is zo uniek en ontwikkelt zich op zijn/haar eigen tempo, dat maakt het werken met kinderen zo bijzonder en leuk!

Door goed naar een kind te kijken en te luisteren, speel ik in op zijn/haar wensen en behoeften. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich hier welkom en thuis voelen zodat ze zichzelf optimaal kunnen ontwikkelen. Ieder kind is uniek en mag vooral zichzelf zijn!

Ik zie jullie graag bij de Kleine Kunst! Groetjes Sandra

Pedagogisch Medewerker

Mijn naam is Melissa Evers en ik woon met mijn gezin in Dedemsvaart. Nadat ik in 2013 mijn diploma voor Pedagogisch Medewerker Niveau 3 heb gehaald, heb ik 4 jaar in de Kinderopvang gewerkt. Om mijn vaardigheden uit te breiden heb ik in 2017 mijn diploma voor Pedagogisch Medewerker Niveau 4 gehaald en sinds oktober van datzelfde jaar ben ik werkzaam bij Kinderopvang de Kleine Kunst. Ik werk graag met kinderen, omdat ze zo puur zijn en omdat ik het fascinerend vind om te zien hoe ze zich in een hoog tempo ontwikkelen. Daarbij vind ik het leuk om activiteiten voor ze te verzinnen die aansluiten bij de belevingswereld en die passen bij de ontwikkeling. Deze activiteiten kunnen binnen of buiten plaatsvinden en stimuleren telkens weer een ander ontwikkelingsgebied. We gaan de natuur in om naar beestjes te zoeken of om in de plassen te stampen bijvoorbeeld. Maar we lezen de kinderen ook veel voor en we dansen en zingen met ze. Naast de ontwikkeling door middel van activiteiten, leren kinderen ook veel van elkaar in hun vrije spel. Hiervoor bied ik ze een veilige basis aan waarbij de kinderen spelenderwijs en op hun eigen tempo kunnen leren. Ik vind het erg mooi om deel uit te mogen maken van deze belangrijke periode in het leven van de kinderen.

Ik zie u graag bij Kinderopvang De Kleine Kunst!

Pedagogisch Medewerker

Mijn naam is Mariët Kolk, ik ben geboren in 1996 en woon in Ommen.

In 2016 heb ik mijn diploma gehaald voor PW kinderopvang niveau 3. Hierna ben ik nog doorgaan leren en heb ik In 2017 heb ik mijn diploma behaald voor PW kinderopvang niveau 4.

Ondertussen heb ik op twee verschillende kinderdagverblijven gewerkt, alleen bleef ik steeds opzoek naar meer uitdaging en naar een kinderdagverblijf wat mij meer aantrok. Toen ik bij kinderdagverblijf De Kleine Kunst binnen kwam had ik meteen een veilige en warme sfeer, het is echt een kinderdagverblijf waar elk kind zich thuis zou kunnen voelen.

Ik vind het leuk om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen en hier van deel uit te mogen maken.

Wat ik belangrijk vind is dat wij Kinderen stimuleren om hun eigen fantasie naar voren te laten komen. Niet elk kunstwerk wat de kinderen maken hoeft perfect te zijn. Als hun eigen fantasie er maar in zit. Wat ik ook erg belangrijk vind is dat u en uw kind(eren) zich thuis voelen bij ons op het kinderdagverblijf! Daarom vind ik dat ouders ook een goed beeld moeten krijgen van hoe wij moet uw kind om gaan. Ik sta dus altijd klaar voor vragen of gewoon even een praatje!

Groetjes Mariët

Pedagogisch Medewerker

Hallo allemaal,

Mijn naam is Lidewij Jonkeren. Ik ben 28 jaar en moeder van een zoontje van 2 jaar, Lucas. Samen met mijn zoontje woon ik in Dedemsvaart.

Mijn diploma Pedagogisch Medewerker niveau 4 heb ik in 2012 behaald. Tijdens de verschillende stages heb ik veel ervaring opgedaan. Daarna heb ik met veel plezier gewerkt op een kleinschalig kinderdagverblijf in Zwolle.

Ik vind het erg leuk om kinderen te verzorgen, spelenderwijs nieuwe dingen te leren en de kinderen zelf op een veilige manier dingen te laten ontdekken. Daarbij vind ik het belangrijk om goed naar de kinderen te kijken, naar hen te luisteren en zoveel mogelijk rekening te houden met hun wensen en behoeften. Ik hoop dat de kinderen daardoor met heel veel plezier naar de opvang gaan en de ouders met een gerust hart kunnen werken!

Sinds september 2018 werk ik met heel veel plezier bij Kinderdagverblijf De Kleine Kunst en ik hoop jullie daar dan ook snel te ontmoeten!

Groetjes Lidewij.

Pedagogisch Medewerker

Hallo allemaal,

Mijn naam is Jayeleigh Krieger. Ik ben  19 jaar oud en woon in het buitengebied van Dalfsen. Daar woon ik samen met mijn ouders, broers en zusjes. Vanaf jongs af aan wist ik al dat ik met kinderen wilde gaan werken. De kinderopvang is dan ook de plek waar ik mijn passie helemaal in kwijt kan. Mijn doel is om kinderen met een lach naar huis toe te laten gaan. Ieder kind is uniek, dat is waarom ik iedere keer weer probeer de individuele behoeftes van de kinderen te stimuleren. De persoonlijke begeleiding met de kinderen maakt dit vak voor mij zo mooi. Wanneer kinderen bijvoorbeeld in je armen komen springen omdat ze blij zijn dat je er bent, begint voor mij de dag  met een grote lach toch altijd extra goed. Ik heb er zoveel plezier in! De open en persoonlijke communicatie speelt bij mij ook een belangrijke rol, naar mijn mening is dat de basis voor goede band tussen kind, ouder en pedagogisch medewerker. Naast het werken in de kinderopvang, ligt mijn andere passie bij de paardensport. Mijn paard en meerdere pony’s van mijn zusjes staan thuis gestald, wat al een keer een mooie mogelijkheid bood om met de kinderen van de kinderopvang te komen aaien en knuffelen. Verder geniet ik van het samen zijn met mijn familie en/of vrienden. Sinds september 2018 ben ik op de Kleine Kunst te vinden. Ik kijk er ontzettend naar uit om deel uit te mogen maken aan de ontwikkeling van de kinderen hier bij De Kleine Kunst!