DAGOPVANG

Hoofdlocatie van Reeuwijkstraat

Babygroep:

Op onze babygroep hanteren wij  het maximale aantal van 9 baby’s in de leeftijd van 0 tot ruim 1 jaar. Dit doen wij, zodat er een rustige sfeer op de babygroep heerst en omdat wij het erg belangrijk vinden dat de leidsters voldoende aandacht en zorg aan de baby’s kunnen geven. In onze babyvriendelijke ruimte kunnen ze nieuwsgierig en in eigen tempo de omgeving verkennen. Op de Kleine Kunst, hebben wij uitdagend speelgoed, afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Verder bieden wij allerlei leuke activiteiten aan. Deze zijn aangepast aan de belevingswereld en behoeften van uw kind. Zo ontstaat er een mooie mix van spelen, uitdagen leren en ontspannen.

Verticale groepen:

We hebben twee verticale groepen. In onze eerste verticale groep zitten kinderen in de leeftijdscategorie van 0 tot rond de 2 jaar bij elkaar op de groep. In onze tweede verticale groep zitten kinderen in de leeftijdscategorie van rond de 2 tot 4 jaar bij elkaar.  In een verticale groep wordt een groot gezin ‘nagebootst’. Baby’s leren al vroeg dat er grotere kinderen om hen heen spelen en kunnen leren van het gedrag van de oudere kinderen. Grotere kinderen leren om rekening te houden met de kleinere kinderen en kunnen helpen bij hun verzorging. Dit stimuleert hun zelfstandigheid en eigenwaarde. Een ander leuk voordeel van een dergelijke groep is dat broertjes en zusjes bij elkaar op de groep kunnen spelen. 

Peutergroep:

Op de peutergroep bieden wij een passend aanbod voor kinderen van rond de 3 tot en met 4 jaar, in een veilig en stimulerend pedagogisch klimaat. Onder onze deskundige begeleiding besteden we op de peutergroep aandacht aan de sociale, emotionele, motorische en cognitieve ontwikkeling van uw peuter. Het samenspelen met leeftijdgenootjes, het leren delen van zowel aandacht als materiaal en het naar elkaar luisteren worden benadrukt en zijn daarmee belangrijk voor de ontwikkeling van uw kind. De nadruk wordt gelegd op fijn en plezierig bezig zijn.

KDV Kindplein West

Verticale groep

We hebben momenteel 1 verticale groep. In deze groep zitten kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.  In een verticale groep wordt een groot gezin ‘nagebootst’. Baby’s leren al vroeg dat er grotere kinderen om hen heen spelen en kunnen leren van het gedrag van de oudere kinderen. Grotere kinderen leren om rekening te houden met de kleinere kinderen en kunnen helpen bij hun verzorging. Dit stimuleert hun zelfstandigheid en eigenwaarde. Een ander leuk voordeel van een dergelijke groep is dat broertjes en zusjes bij elkaar op de groep kunnen spelen. Voorlopig zijn we gehuisvest in basisschool De Dennenkamp, in afwachting van het opleveren van het nieuwbouwproject Kindplein West, dat naast De Dennenkamp gerealiseerd wordt.